Bezoek aan de begraafplaatsen over de parochiegrenzen heen

Onder zo nu en dan druilerige weersomstandigheden bracht een grote groep kerkhofmedewerkers uit de 7 parochies van Federatie Kana op vrijdag 14 oktober een bezoek aan de begraafplaatsen van Buggenum, Haelen, Heibloem, Horn, Neer, Nunhem en Roggel met als doel een kijkje over de parochiegrenzen heen, hoe zien de begraafplaatsen er uit, hoe gebeurt het onderhoud in de overige parochies en wat kunnen wij van elkaar leren.

Tevens was deze bijeenkomst bedoeld om dankjewel te zeggen aan de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor onze begraafplaatsen zodat die er telkens weer keurig bij liggen.

Het was een interessante dag onder (bege)leiding van pastoor Lipsch en kapelaan Rajan en georganiseerd door Ellie aan den Boom (Neer) en Henny van de Vorle (Buggenum).
Gestart werd in het parochiecentrum te Haelen met een heerlijk kopje koffie/thee en cake. Na een welkomstwoord door pastoor werden vervolgens de begraafplaatsen (Buggenum, Horn, Haelen, Roggel, Heibloem, Neer, Nunhem) bezocht, met tussendoor een heerlijke lunch bij brasserie Kasteel Aldenghoor.

Deze uitwisseling is zeker de moeite waard om ook eens met de vrijwilligers op andere aandachtsgebieden binnen onze parochiegemeenschappen tot stand te brengen met als doel:

Samenwerking over de grenzen heen! Elkaar versterken waar mogelijk en leren van elkaar!

Klik hier voor de foto’s.

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.