Dankviering communicanten en Sacramentsprocessie Neer

Op zondag 9 juni 2024 was de dankviering van de kinderen die op Hemelvaartsdag hun 1e H. Communie hebben gedaan. Na een mooie dankviering in de kerk van Neer liepen de communicanten mee in de sacramentsprocessie. Zij mochten tijdens de processie vlak voor het Allerheiligste uit lopen en bij de rustaltaren kregen zij een plekje dichtbij pastoor Patrick Lipsch die het Allerheiligste meedroeg.

Samen met de beide schutterijen van Neer, de zangvereniging Maas en Neergalm en het kerkkoor liepen ook de ouders van de communicanten en andere parochianen mee in de processie.

Bij 3 rustaltaren werd gestopt en gebeden: rustaltaar bij Spuitjes; Isidoruskapel op Gendijk en de Mariakapel op de Leudalweg. De afsluiting van de processie vond plaats op de kerktrappen van de parochiekerk. 
Op de Hoogbrug over de Neerbeek (naar het Eiland) wordt nog altijd een mooie jaarlijkse traditie in ere gehouden: Schutterij Sebastianus en de processiegangers vormen daar een erehaag voor de schutterij van de Bussen Schutten die als eerste de Hoogbrug mag overgaan als herinnering aan het feit dat de schutters van deze schutterij eeuwen geleden achter de rooftroepen van de Hessen zijn aangegaan om de kostbare vaten van de kerk die de Hessen uit de kerk gestolen hadden terug te halen.
Na afloop van de processie sprak pastoor Lipsch een dankwoord uit aan alle personen en verenigingen. Tevens sprak hij de wens uit om deze mooie traditie in Neer in stand te houden.

Voor de foto’s van deze gebeurtenis klik hier

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.