Begraafplaats

Begraafplaats

De parochiële begraafplaats Haelen aan de van Loonstraat werd enige jaren na de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen ter vervanging van de rond de kerk gelegen kerkhof. Deze was in onbruik geraakt doordat de kerktoren -door de zich terugtrekkende Duitsers- werd opgeblazen en er meer ruimte nodig was om een nieuwe en grotere kerk te kunnen bouwen.

De nieuwe begraafplaats is van meet af aan opgezet als een park met kronkelende paden en met vele en diverse soorten bomen en heesters. Er was nu immers ruimte genoeg. De huidige oppervlakte van het perceel bedraagt 6300 m2. De begraafplaats bestaat uit een grafplaatsendeel voor de inwoners van Haelen, een zusterkerkhof voor de zusters van Bethanië, een priesterbegraafplaats (Calvarieberg) voor overleden parochiepastoors, een columbarium met 78 nissen, een strooiveld voor as uitstrooiing en een afscheidsplaats met tevens een monument voor de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

Vanwege de parkachtige aanleg is het groenonderhoud  nogal arbeidsintensief. Gelukkig staan wekelijks zo’n tiental vrijwilligers klaar om de begraafplaats er mooi uit te laten zien.

De volgende tarieven worden gehanteerd:

Grafrechten voor 20/30 jaren bij nieuwe begravingen  :  600/900 euro

Verlenging grafrechten met  3/5/10 jaren                     :    90/150/300 euro

Bewaarrecht urnenplaats  20/30 jaren                           :  650/975 euro  

Verlenging urnenplaats 5/10 jaren                               :   162,50/325 euro 

Bijzetting urn in een bestaand graf                               :    75 euro

As uitstrooiing op strooiveld                                         :    75 euro 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.