Openluchtmis Mariakapel Neer 13-8

Op zaterdag 13 augustus was er bij de Mariakapel aan de Leudalweg in Neer een openluchtmis ter ere van het feest van Maria Tenhemelopneming.
Kapelaan Rayan Arulraj Nesaiyan was de voorganger.

Deze jaarlijkse openluchtmis werd dit keer ook weer goed bezocht; alle stoelen waren nagenoeg bezet. Niet alleen mensen uit Neer bezochten deze openluchtmis. Wij zagen ook veel mensen van de naburige dorpen. Het gemengd kerkkoor van Neer dat aangevuld was met mensen uit Roggel en Heibloem, zong mooie Marialiederen die door de aanwezigen volop meegezongen werden. De kapelaan hield een mooie preek over de H. Maria. Na de preek zegende hij de bossen met kroedwés die voor het altaar lagen. Daarna zegende hij de bossen kroedwés die de mensen zelf hadden meegebracht.

Na afloop dankte de kapelaan iedereen uitvoerig die meegeholpen had om de kapel en omgeving  te versieren;  hij noemde geen namen maar haalde een aantal zaken aan die gedaan moesten worden om dit alles mogelijk te maken:  verkeersregelaars; aanvragen vergunningen; kosteres voor de extra werkzaamheden; mensen die de bossen kroedwés gemaakt hadden; de organist en kerkkoor etc.

De plechtigheid werd besloten met het gezamenlijk zingen van het Neers Marialied. Na afloop konden mensen die dit wilden een bosje kroedwés meenemen.

Voor de foto’s klik hier

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.