Haelen: Burg. Aquariusstraat

Beste mensen, 
Wij zijn Myrthe Huisman en Johan Reijnders.
Met onze onderneming Natuurlijk ELAN Dagbesteding en gastouderopvang, zijn wij in februari 2021 neergestreken in de “Pastorie”.
Voor deze kans zijn we het kerkbestuur en de inwoners van Haelen erg dankbaar.
Samen met onze vrijwilligers geven we hier een plek aan mensen die op de ene of andere manier vastlopen in de maatschappij en hulp nodig hebben.
Dit doen we door op maandag tot en met donderdag kinderen vanaf 4 jaar t/m 12 jaar op te vangen in de gastouderopvang. We werken hierin samen met Hoera gastouderbureau. Dit zijn over het algemeen kinderen met een rugzak en hebben hierdoor extra aandacht en begeleiding nodig.
In de reguliere kinderopvang kunnen deze kinderen niet terecht. Bij ons krijgen ze een plek om zich op hun eigen tempo te ontwikkelen, samen met ouders, school, CJG en andere hulpverleners.
Ook leren we deze kinderen mee te werken aan een sociale maatschappij. Dit doen we door ze bewust te maken van het respect voor mens, dier, natuur en milieu. We hebben zelf verschillende dieren. En één keer per maand komt er een vrijwilligster iets vertellen over een dier of plant.
We gaan regelmatig op pad om binnen Haelen zwerfvuil op te ruimen. Een vast project hierin is de omgeving van de Coöp.
De dagbesteding is open in de ochtenduren, op vrijdag en zaterdag de gehele dag. De dagbesteding is heel breed en in principe voor iedereen die het nodig heeft. Hierin werken we samen met o.a. De Zorgboom en de Koraalgroep. We zijn een actieve dagbesteding met groen en natuur als rode draad.
Met de mensen die de mogelijkheid hebben, gaan we op pad om kleinschalige projecten uit te voeren in het groen. Ook leggen we insectentuinen aan op plekken waar daar interesse voor is.
Voor de mensen die hieraan niet deel kunnen nemen proberen we passende oplossingen te zoeken met bijvoorbeeld onze dieren.
Mochten er nog steeds vragen zijn, dan bent u welkom voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Mocht er interesse zijn om ons team te komen ondersteunen als vrijwilliger dan bent u natuurlijk ook van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. We zijn nog opzoek naar een aantal enthousiaste mensen met eventueel groene vingers.
Met vriendelijke groet,
Myrthe en Johan. 
Natuurlijk ELAN Dagbesteding en gastouderopvang 06-51515209/06-52134775  www.natuurlijkelan.nl of facebook Natuurlijk Elan dagbesteding en gastouderopvang info@natuurlijkelan.nl

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.