Iets doen voor de gemeenschap in de adventstijd

In het Onze Vader bidden we elke keer “geef ons heden ons dagelijks brood”, daarom mag het ook een opdracht voor ons allen zijn om ervoor te zorgen dat mensen voorzien worden van het dagelijks brood. Zo mogen wij als parochiefederatie in deze adventstijd ook concreet werk maken van ons geloof en ons inzetten voor de mensen om ons heen die het in deze tijden moeilijk hebben. Velen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen en hebben geen geld voor de broodnodige en gezonde voeding. Deze mensen zijn soms dichterbij dan wij denken, daarom dat we voedsel inzamelen voor DiaNico, de voedselbank in Leudal zodat ook mensen in onze eigen parochies, die hier gebruik van maken voorzien kunnen worden van de nodige levensmiddelen, zo werken we samen aan de onderlinge solidariteit.

Welke producten willen we inzamelen? Het gaat om houdbare producten, hierbij moet u denken aan producten zoals: pasta en rijst, soep, groenten in blik, lang houdbare melk, bakboter, smeerboter, olie, broodbeleg, pastasaus, koffie en thee, bakmeel, ontbijtgranen en andere goed houdbare producten. U kunt deze producten voor en na afloop van de Missen in onze kerken deponeren in de manden die hiervoor in de kerk gereed staan. In Neer en Roggel kunt u deze producten ook bij de Parochiecentra afgeven tijdens openingsuren: in Neer op woensdag van 09.30 tot 11.30 uur, Kerkplein 4 Neer en in Roggel op donderdag van 09.00 tot 11.30 uur, Pastoor Ruttenhofje 6a Roggel of bij de familie Jegers Beltmolenstraat 2 Roggel. Mocht u ook een financiële bijdrage willen leveren dan staat daarvoor ook een mandje of een bus klaar waarin u uw gaven kunt deponeren. U kunt deze producten tot en met Kerstmis inleveren.

Na afloop van de actie zullen we de alle verzamelde producten en financiële bijdragen aanbieden aan DiaNico (de voedselbank in Leudal) die zorgt voor de verspreiding onder de gezinnen in onze gemeente Leudal die dit nodig hebben.

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.