Onderscheiding acolieten Horn 1-10

Afgelopen zondag 1 oktober was er een speciale H. Mis in de St. Martinuskerk.
Speciaal, omdat het gehele corps acolieten en misdienaars aanwezig was en pastoor Lipsch assisteerde in deze plechtige H. Mis. In totaal 12 personen!
Speciaal, omdat het een H. Mis was, bedoeld als een groot dankjewel van de parochie aan de acolieten en misdienaars, die iedere week weer bereid gevonden worden om de priesters te assisteren tijdens de H. Mis; de ene acoliet al gedurende 15 jaar en de oudste gedurende meer dan 60 jaar.
En, wat zijn wij trots op dit corps!
Pastoor Lipsch bedankte eerst de nieuwe misdienaars Jasper, Pieter en Wessel, die zich na hun Eerste Heilige Communie spontaan aanmeldden als misdienaars en in augustus officieel werden voorgesteld aan de parochiegemeenschap.
Ook dankte hij de al wat oudere misdienaars Finn en Jesse voor hun inzet. Finn heeft zich bereid verklaard de nieuw misdienaars onder zijn hoede te nemen en hun verder wegwijs te maken in hun taken.
Jesse daarentegen heeft aangegeven te willen doorgroeien en te willen toetreden tot het corps acolieten. Op de vraag van pastoor antwoordde hij dan ook met een volmondig JA!
Tenslotte ontvingen alle acolieten uit handen van pastoor Lipsch de Tarcisiusonderscheiding. Dit is de nieuwe medaille van het bisdom Roermond voor misdienaars en acolieten. De medailles zijn onlangs door bisschop Harrie Smeets gezegend, waarmee hij zijn waardering uitdrukt voor het dienstwerk van misdienaars en acolieten.
Misdienaars en acolieten nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet en van harte proficiat!

Voor de foto’s van deze speciale viering klik hier

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.