Openluchtmis bij Mariakapel in Neer tgv feest Maria ten Hemelopneming

Op zaterdag 12 augustus vond de jaarlijkse openluchtmis bij de Mariakapel in Neer plaats.
Ruim 180 mensen woonden deze mooie viering bij.

Pastoor Patrick Lipsch werd in deze viering geassisteerd door oud Neerenaar, pastoor Marcel Dorssers. Marcel Dorssers is op het ogenblik pastoor van drie parochies in Brabant: Berkel, Udenhout en Enschot.

De dienst werd opgeluisterd door een gezamenlijk koor bestaande uit koorleden uit Heibloem, Buggenum, Roggel en Neer. Het koor stond olv Gert Gielen en Jean-Pierre Steijvers zorgde voor de begeleiding op de piano.

Tijdens deze viering werd ook het kroedwés gezegend door pastoor Lipsch. Een aantal aanwezigen had zelf een bos kroedwés meegebracht. Dank aan de mensen die gezorgd hebben voor het maken van een groot aantal bossen kroedwés. Na de dienst konden deze bossen kroedwés door de belangstellenden mee naar huis worden genomen. Hiervoor was zoveel animo dat enkele mensen teleurgesteld moesten worden.

Op het einde van de viering bedankte pastoor Lipsch alle aanwezigen voor hun komst en hij bedankte ook allen die achter de schermen ervoor gezorgd hadden dat deze viering kon plaatsvinden. Het is een mooie traditie om jaarlijks deze openluchtmis bij de Mariakapel in Neer te laten plaatsvinden.

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.