Voedselbank DiaNico

Een tijdje geleden kwam een groepje van de M.O.V. bij elkaar om de solidariteitseucharistieviering voor te bereiden. Daar kwam ter sprake dat hier in de gemeente Leudal ook armoede is.

Kinderen komen naar school zonder dat ze ’s morgens ontbeten hebben en in de lunchtrommel voor ’s middags zit ook maar minimaal eten. Daaruit blijkt dat hier de ouders het ook zwaar hebben door de hoge energieprijzen en de steeds maar duurdere boodschappen.

Zo is de M.O.V.-groep op het idee gekomen om in de adventstijd voedselpakketten en geld in te zamelen voor de voedselbank DiaNico hier in de gemeente Leudal.

DiaNico is ontstaan vanuit de parochiecluster Tabor in samenwerking met een aantal vrijwilligers. Zij zetten zich in de kerndorpen binnen de gemeente Leudal in voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Met name in deze tijd zijn voedselpakketten hard nodig.

Donderdag 15 december zijn de eerste dozen met producten die ingezameld zijn in de kerk, bezorgd bij het Credozaaltje in Heythuysen, gelegen naast de kerk. DiaNico kan nu mensen weer blij maken met de ingezamelde producten en geld, zodat ze met de feestdagen ook iets extra’s hebben.

Overigens, het hele jaar door kan men in het Credozaaltje op dinsdag- en donderdagochtend tussen ongeveer 9:00 en 12:00 uur producten afgeven. Men kan ook een bedrag overmaken naar NL37 RABO 0104 0917 38 t.n.v. DiaNico. Van deze bedragen kopen zij de producten die ze nodig hebben om gezinnen te helpen.

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.