Weekend corps acolieten 1-2-3 september 2023

Eindelijk weer een acolietenuitstapje, dat was alweer te lang geleden.
Onze pastoor is voorstander van een goede verbinding met elkaar en probeerde ons naar Rome te loodsen. Echter dat was een stap te ver! Toch namen pastoor, Wim Tromp en Joris Peeters het initiatief om iets te organiseren.
Voor eenieder was het te laat om een roeping te mogen ontvangen vanuit de Hemel maar toch gingen we naar Rolduc, het opleidingsinstituut voor priesters. Op vrijdag 1 september vertrokken we vanaf onze kerk, na onze acolietenkledij ingepakt te hebben, spoorslags naar Rolduc.
Na de “incheck” werden de kamers onmiddellijk goedgekeurd. Daarna begaven we ons naar de kroeg in de Abdij “De verloren zoon” om onze eerste dorst te lessen.
Het budget was die avond toereikend om naar de “Chinees” in Kerkrade te gaan.
Na smaakvol gegeten te hebben terug naar Rolduc. Alvorens naar bed te gaan gingen we toch nog even langs bij de Verloren zoon.
Bedtijd, zeker voor onze jongste acoliet Jesse, echter het geschiedde anders! Zoals vaker moest Wim toch op de kamer van de 4 kerels, Wim, Joris, Tom en Jesse, nog enkele mopjes vertellen, men kon hen op de gang horen lachen!
Op zaterdag 2 september werd het echt serieus, na een heerlijk ontbijt in de druk bezochte ontbijtzaal, vertrokken we spoorslags naar Maastricht, alwaar we in de Basiliek van Sint Servaas, opgewacht in de prachtige sacristie door de dienstdoende koster, de door Pastoor en Kapelaan opgedragen H. Mis in de crypte als acoliet konden assisteren. Een nieuwe lector werd geboren, Nicole Smeets, we houden het in ons achterhoofd. Tevens had onze pastoor voor een drietal zangers gezorgd, Milou, Jos en Eva (met dank!).
Rondom de tombe van de Bisschop H. Servatius mochten wij de zegen krijgen van onze priesters. Een prachtig stiltemoment.
Door een ervaren gids volgde een rondleiding door de Sint Servaas.
Ondertussen werd het tijd voor een lunch in D’n Ingel op het Vrijthof. Lekker gezellig aan de ronde tafel.
Dat onze zangers over meer kwaliteiten beschikten bleek na de lunch. Op een voortreffelijke wijze lieten ze ons het mooiste stukje Maastricht zien. Na enkele pintjes op het terras aan “Het Bat” verlieten we Maastricht om vervolgens samen wederom met onze zangers te genieten van een heerlijke barbecue, georganiseerd door onze kapelaan bij een collega van hem in de tuin van zijn illustere pastorie in Eys/Wittem. Het was daar zo gezellig dat er geen tijd meer was om af te koelen in “de verloren Zoon” dus terug naar Rolduc en het bed in!
Zondagmorgen om 8 uur aan het ontbijt om vervolgens om 9.30 in Heerlen/Molenberg in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes aan te komen waar Wim, Joris, Jesse en Tom al aan de klokseilen hingen om te luiden. Om 10.00 uur ging onze pastoor voor in de dienst daar, natuurlijk geassisteerd door de acolieten van daar en wij hadden de eer om wederom mee te mogen dienen. De hilariteit om de handwassing zal ik maar niet vertellen, de broer van pastoor was de schuldige, de ingewijden weten hoe dat ging.
Na de H. Mis stond de koffie voor de kerkgangers en ons klaar in de kerk.
In de sacristie werd de “lunch” genuttigd, betaald door de parochie, volgens pastoor…
En wederom vertrokken we richting Rolduc voor een rondleiding in het “Groot Seminarie” door pastoor en kapelaan. Niemand besloot echter om in te treden ofschoon Tom de neiging daartoe had.
Op het terras van De Abdij werden we nog door onze pastoor getrakteerd op een consumptie, waarna we rond 18.00 uur huiswaarts keerden met een voldaan gevoel.
Enkele leden hadden de zorg voor hun kinderen en werden thuis gedropt, terwijl Jesse, Tom, Wim en ik de zaken opruimden in de kerk en een laatste pintje en hapje namen op het terras, hoe kan het anders, van Aan de Kirk.
Met dank aan de organisatie voor dit geweldige weekend. Voor een sfeerimpressie van dit weekend klik hier
Louis Vermeulen.

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.