Ziekenbezoek en het ontvangen van de Communie thuis

Wanneer iemand langdurig of ernstig ziek is, dan betekent dat heel veel in een mensenleven. Vaak heeft het te maken met loslaten: niet meer dát kunnen wat we vroeger zo makkelijk konden doen, maar ook dat we een stuk minder kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven. Zaken die we eerder als heel vanzelfsprekend ervaren hebben.
We ervaren dan allemaal de moeilijke kanten van ons leven. Wel proberen wij als gelovige mensen om elkaar vast te houden op die moeilijke momenten. Met onze nabijheid een antwoord te zijn op de vragen van een ander.
Soms kan het goed doen om als zieke je verhaal te kunnen vertellen, om te ervaren dat je niet vergeten wordt. Als pastoraal team komen wij graag op bezoek bij de zieken, dat zien we als een van onze taken. Omdat het niet altijd bekend is wie er ziek is in de parochie, verzoeken wij u om zelf door te (laten) geven wanneer iemand ziek is. Dit geldt ook voor zieken in het ziekenhuis, die graag bezoek willen ontvangen vanuit de parochie. Hiervoor kunt u contact opnemen, rechtstreeks met een van de priesters (zie de contactgegevens informatiepagina)
Een bron van kracht kan ook de ziekencommunie zijn. Oudere en zieke parochianen verzuchten wel eens: “We vinden het jammer dat we niet meer naar de kerk kunnen gaan!” Maar de kerk wil graag naar u toe komen, wanneer u dat wenst. Aarzel niet om contact op te nemen met een van de priesters! Laten we samen oog hebben voor de zieke mens om ons heen, zodat we aan hen de aandacht en de zorg kunnen besteden die ze zo hard nodig hebben en die we ze graag willen geven

Deel ons bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.